Naturvårdsverkets laddstöd till er brf

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Elbilsmarknaden fortsätter att öka och potten från Naturvårdsverket som tilldelats för investering i icke-publika laddstationer 2021 minskar snabbt. Laddstödet riktar sig till organisationer som vill installera laddpunkter som i huvudsak kommer att användas av boende och anställda. Funderar ni på att investera i laddstationer så rekommenderar vi er därför att snabbt göra en ansökan. Bidraget ges som ett engångsbelopp med högst 50 % av kostnaderna för installation och hårdvara, men högst 15 000 kr per laddpunkt.

Nya regler från Boverket

Under 2021 har det kommit nya regler från Boverket med krav på laddinfrastruktur för laddning av elfordon. Detta kan komma att påverka bidragets storlek för installationer av laddstationer som måste genomföras för att uppfylla lagkrav. Därför rekommenderar vi att investera i laddstationer redan nu innan det blir ett lagkrav för er Brf, för att kunna ta del laddstödet.Läs mer på Boverkets hemsida om de nya reglerna

Så söker ni

Ansök om investeringsstödet på Naturvårdsverkets hemsida. Processen skiljer sig något beroende på om er installation är klar eller inte.

Vi rekommenderar digitala och kompletta ansökningar som definitivt går snabbast. Ansökan ska alltid göras i två steg. Det första steget är att ansöka om bidraget digitalt och andra steget är att begära utbetalning digitalt, vilket kan göras så fort ni fått ett beslut.

Ansökan bostadsrättsförening

Viktig att tänka på just nu: För att få ersättning efter det att åtgärden slutförts ska en Begäran om utbetalning skickas in till Naturvårdsverket. I Begäran om utbetalning måste samma ärendenummer som finns i ert beslutsbrev anges.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7809″ img_size=”full” label=””][/vc_column][/vc_row]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen