Grön Teknik 50% Skattereduktion

Från och med den 1 januari 2021 ersattes det tidigare ‘Ladda hemma-stödet’ med en ny subventionsmodell – ‘skattereduktion för grön teknik’. Denna förändring innebär förenklade förmåner för konsumenter och möjliggör att priset för laddbox med installation halveras.

Hur Fungerar Skattereduktionen?


Om du överväger att installera en laddbox för din elbil eller investera i solceller och energilagring för ditt hem, så kan det nya skatteavdraget för grön teknik vara av intresse. Avdraget omfattar följande:

  • 50% av kostnaden för laddbox, installation och material vid installation av utrustning för elbilsladdning.
  • 50% av kostnaden för arbete och material när du installerar system för lagring av egenproducerad elenergi.
  • 20% av kostnaden för arbete och material vid installation av ett nätanslutet solcellssystem.

Den stora fördelen är att du inte längre behöver söka efter bidrag från Naturvårdsverket i efterhand. Istället kan du enkelt göra avdraget direkt vid köp av en laddbox med installation.

Fördelar med Grön Teknik Avdrag:

När du väljer att köpa en laddbox med installation från Safecharger, täcker detta avdrag 50% av dina kostnader, upp till 50 000 kr. Avdraget appliceras direkt på priset, och Safecharger tar hand om all administrativ hantering.

Krav för Att Dra Fördel av Grön Teknik Avdrag:

För att dra fördel av detta avdrag måste följande kriterier uppfyllas:

  • Laddbox och installation måste köpas från samma företag. Om du väljer att köpa laddboxen från ett företag och låter ett annat företag installera den, kan du endast få 30% avdrag på installationskostnaden genom ROT.
  • Laddboxen måste vara godkänd och kompatibel med Typ 2 eller CCS, samt vara utrustad för energimätning och debitering.

Mer Information om Skattereduktionen:

Om du vill veta mer om skattereduktionen och de exakta detaljerna, inklusive vanliga frågor och svar, kan du besöka Skatteverkets hemsida: Skatteverket – Grön Teknik Skattereduktion Privat

Våra nöjda kunder

“Sedan 2018 har vi kontinuerligt installerat hundratals laddboxar varje månad och skapat tusentals nöjda kunder.”

"Jag är extremt nöjd med installationen av min Easee Charge Lite laddbox. Kundsupporten var utmärkt och installationsteamet var professionellt och snabbt. Högsta betyg!"
Jonas P
"Min Zaptec Go installerades perfekt av detta företag. Kundsupporten var utmärkt och installationen gick smidigt. Jag rekommenderar!"
Amanda S
"Installationen av mina Zaptec Go laddboxar var utmärkt. Kundsupporten var tillmötesgående, och installationsteamet var professionellt och noggrant"
Emil L
"Jag var mycket nöjd med installationen av min laddstation utförd av det här företaget. Kundsupporten var exceptionell och hela processen gick otroligt smidigt"
Niclas V

Vårt Nyhetsbrev

Prenumerera för att få våra senaste uppdateringar direkt i din inkorg!

Varukorg
Rulla till toppen