Safecharger

Grön Teknik 50% Subventionering

Helhetslösningar för elbilsladdning sedan 2018

Grön Teknik Avdrag

Från och med den 1 januari 2021 ersattes det tidigare ‘Ladda hemma-stödet’ med en ny subventionsmodell – ‘skattereduktion för grön teknik’. Denna förändring innebär förenklade förmåner för konsumenter och möjliggör att priset för laddbox med installation halveras.

Hur Fungerar det Gröna Skatteavdraget?

Beställ din laddbox - Så sköter vi resten


Om du överväger att installera en laddbox för din elbil eller investera i solceller och energilagring för ditt hem, så kan det nya skatteavdraget för grön teknik vara av intresse. Avdraget omfattar följande:

  • 50% av kostnaden för laddbox, installation och material vid installation av utrustning för elbilsladdning.
  • 50% av kostnaden för arbete och material när du installerar system för lagring av egenproducerad elenergi.
  • 20% av kostnaden för arbete och material vid installation av ett nätanslutet solcellssystem.

Den stora fördelen är att du inte längre behöver söka efter bidrag från Naturvårdsverket i efterhand. Istället kan du enkelt göra avdraget direkt vid köp av en laddbox med installation.

Fördelar med Grön Teknik Avdrag:

När du väljer att köpa en laddbox med installation från Safecharger, täcker detta avdrag 50% av dina kostnader, upp till 50 000 kr. Avdraget appliceras direkt på priset, och Safecharger tar hand om all administrativ hantering.

Krav för Att Dra Fördel av Grön Teknik Avdrag:

För att dra fördel av detta avdrag måste följande kriterier uppfyllas:

  • Laddbox och installation måste köpas från samma företag. Om du väljer att köpa laddboxen från ett företag och låter ett annat företag installera den, kan du endast få 30% avdrag på installationskostnaden genom ROT.
  • Laddboxen måste vara godkänd och kompatibel med Typ 2 eller CCS, samt vara utrustad för energimätning och debitering.

Mer Information om Skattereduktionen:

Om du vill veta mer om skattereduktionen och de exakta detaljerna, inklusive vanliga frågor och svar, kan du besöka Skatteverkets hemsida: Skatteverket – Grön Teknik Skattereduktion Privat

Hur går det till?

Beställ din laddbox - Så sköter vi resten

Beställning

Köp en av våra laddboxar med standardinstallation direkt från vår webbshop. Om du behöver personlig assistans, tveka inte att kontakta oss via telefon, e-post eller chatt.

Elektriker ringer

När du har beställt din laddbox, kommer du bli matchad med en kvalificerad elektriker som du kan boka ett lämpligt installationsdatum med.

Installation

Vår installatör kommer till din plats och installerar laddboxen i samråd med dig, enligt den överenskomna tidsplanen. Om någon extra arbete utöver standardinstallationen behövs, kommer installatören att informera dig om detta.

Sutgiltig faktura

När installationen är slutförd, hanterar vi avdragsprocessen hos Skatteverket. Eventuella tilläggskostnader täcks av 50% skatteavdraget och kommer att specificeras på din slutgiltiga faktura.

Våra nöjda kunder

"Jag är extremt nöjd med installationen av min Easee Charge Lite laddbox. Kundsupporten var utmärkt och installationsteamet var professionellt och snabbt. Högsta betyg!"
Jonas P
"Min Zaptec Go laddbox installerades perfekt av detta företag. Kundsupporten var utmärkt och installationen gick smidigt. Jag rekommenderar dem varmt!"
Amanda S
"Installationen av min Charge Amps Aura laddbox var utmärkt. Kundsupporten var tillmötesgående, och installationsteamet var professionellt och noggrant"
Emil L

FAQ

Prisintervallet för laddboxar varierar beroende på typ och modell. Vi erbjuder vi laddboxar med priser från 5995 kronor upp till 23 395 kronor, inklusive installation.

En laddbox kopplas in i elnätet för att tillhandahålla ström till din elbil. För att ladda din elbil ansluter du en laddkabel från laddboxen till fordonet. Strömmen överförs från laddboxen till elbilen och används för att ladda dess batteri. För en mer djupgående förklaring och information om våra laddboxars funktioner, besök vår webbplats.

Ja, vi erbjuder installationer i hela landet!

Laddboxen erbjuder en snabb, säker och praktisk laddningslösning för din elbil. Den tar upp minimalt med plats och kan även hjälpa dig att sänka din elkostnad genom att ladda din elbil under perioder med lägre elpriser. För mer information om hur du kan ladda din elbil hemma, besök vår webbplats.

Installationen av en laddbox måste utföras av en behörig och certifierad elektriker för att säkerställa korrekt installation och säkerhet. Det är inte tillåtet att genomföra installationen själv. För information om vår installationsprocess, besök vår webbplats.

Ja, som privatperson har du möjlighet att få upp till 50% i skatteavdrag för din laddboxinstallation. Detta statliga stöd kallas Grön Teknik och syftar till att stödja investeringar i miljövänliga produkter, inklusive laddboxar. För en detaljerad förklaring av Grön Teknik-bidraget, besök vår webbplats.

Lastbalansering är en rekommenderad investering även om den inte är en absolut nödvändighet för att använda din laddbox. En lastbalanserare övervakar hushållets elförbrukning i realtid och anpassar laddboxens ladeffekt för att undvika överbelastning av elsystemet. För mer information om hur lastbalansering fungerar, besök vår webbplats.

Det bästa valet av laddbox beror på dina specifika behov och användningskrav. För att hitta den laddbox som passar dig bäst bör du överväga din laddningshastighet och prispreferenser. Om du letar efter snabb och säker laddning är en laddbox det mest lämpliga alternativet.

Varukorg
Rulla till toppen