Hur går installation
av laddbox till?

Köp en av våra laddboxar med standardinstallation direkt från vår webbshop. Om du behöver personlig assistans, tveka inte att kontakta oss via telefon, e-post eller chatt. 

1. Elektriker

När du har beställt din laddbox, kommer du bli matchad med en kvalificerad elektriker inom 5 dagar som du kan boka ett lämpligt installationsdatum med.

2. Installation

Vår installatör kommer till din plats och installerar laddboxen i samråd med dig, enligt den överenskomna tidsplanen.

3. Slutfaktura

När installationen är slutförd, hanterar vi avdragsprocessen hos Skatteverket. Eventuella tilläggskostnader täcks av 50% skatteavdraget och kommer att specificeras på din slutgiltiga faktura.

Följande ingår i Standardinstallation

Vid beställning av Laddbox med standardinstallation förhandsdebiterar Safecharger i enlighet med beställningen. Tillkommande arbeten relaterade till uppdraget utförs enligt vår prislista för installationsarbeten och faktureras av Safecharger efter utfört arbete. Läs noga igenom vad som ingår i en standardinstallation och vilka tillkommande kostnader som kan uppstå för att installationen ska kunna utföras.

Montering på vägg, eller befintlig stolpe.

Elektrisk installation i elcentralen på 16 A 3-fas inklusive komplementering med ny 3-polig säkring.

Upp till 10 meter trefaskabel mellan elcentral/undercentral och laddboxen.

Tre håltagningar i vägg av mjukt material (såsom trä, gips, leca).

Jordfelsbrytare A inkluderas för laddboxar som behöver extern

Tester och driftsättning.

Grovstädning av platsen.

Att tänka på:

Våra elektriker har tyvärr inte möjlighet att utföra grävarbeten. När markförläggning av kabel behövs rekommenderar vi att ett gult kabelrör med dragtråd grävs ned 35 cm (från överkant av rör) mellan hus och installationsplatsen. Vi säljer även stolpar och fundament (se våra tillbehör) och ber att fundamentet grävs ned på förhand innan installationstillfället.

Prislista för
Tilläggstjänster

Alla priser för tillägg är inklusive moms. Tilläggen faktureras efter utförd installation enligt prislistan nedan. I kolumner ser du enkelt priset du betalar före och efter skatteavdraget. Skatteverket beräknar att “övriga kostnader”, som inte omfattas av skatteavdraget uppgår till tre procent av det totala priset och du får sedan 50% på kvarvarande belopp.

Vi gör vårt yttersta för att du som kund ska vara medveten om eventuella merkostnader, men det är alltid installatören på plats som gör den yttersta bedömningen.

Förutsättningar

Gräv, schakt och återställning ingår ej
Ledig plats för säkringar och jordfelsbrytare i befintlig central.
Uppsäkring av el-central eller utbyggnad/flytt av el-central ingår ej
Hjälpmedel som exempelvis lift och ställning ingår ej
Arbetet skall kunna utföras på ordinarie arbetstid 07.00–17.00
Tillräcklig signalstyrka för uppkoppling mot WiFi ska finnas på installationsplatsen
Dynamisk lastbalansering kräver aktiverad HAN-port på elmätare (aktivering av HAN-port ska göras av fastighetsägare)

Elarbeten

PrisPris med Grön teknik
Höjning av huvudsäkring 16-25A1 999 kr1 029 kr
Höjning av huvudsäkring 16-32A2 345 kr1 208 kr
Uppgradering – 22 kW-installation950 kr489 kr
Kabel per meter över 10m 5G2,5250 kr125 kr
Kabel per meter över 10m 5G6500 kr250 kr
Kabel per meter över 10m 5G2,5+2X1 VIT
(dvs inkl kommunikationskabel)
389 kr200 kr
CAT6 per meter139 kr72 kr
Kabelskydd per meter249 kr128 kr
Utbyggnad av elcentral (kapsling, oavsett antal moduler)1 250 kr625 kr
Kapsling utomhus2 300 kr1 185 kr
Håltagning gips eller trä per hål469 kr242 kr
Håltagning plåt per hål469 kr242 kr
Håltagning betong (max 25 cm) per hål545 kr281 kr
Håltagning betong (max 50 cm) per hål625 kr322 kr
Markförläggning per meter kabel i befintligt rör som har dragtråd35 kr18 kr
Personskyddsautomat (ingår 1 st i de laddboxar som kräver det)1 500 kr773 kr
Jorsfelsbrytare A (ingår 1 st i de laddboxar som kräver det)1 500 kr773 kr
Installation av lastbalansering i vägguttag1 450 kr747 kr
Anmälan till nätägare för aktivering av P1-port/HAN-port1 350 kr695 kr

Att tänka på:

Våra elektriker har tyvärr inte möjlighet att utföra grävarbeten. När markförläggning av kabel behövs rekommenderar vi att ett gult kabelrör med dragtråd grävs ned 35 cm (från överkant av rör) mellan hus och installationsplatsen. Vi säljer även stolpar och fundament (se våra tillbehör) och ber att fundamentet grävs ned på förhand innan installationstillfället.

safecharger

Frequently asked questions

Prisintervallet för laddboxar varierar beroende på typ och modell. Vi erbjuder vi laddboxar med priser från 5995 kronor upp till 23 395 kronor, inklusive installation.

Vi på Safecharger är stolta över att vi är märkesoberoende, vilket innebär att vi inte är bundna till en specifik leverantör av laddboxar. Detta ger oss möjlighet att erbjuda en mångsidig rådgivning och bidra med fördelaktiga rekommendationer till våra kunder, helt utifrån kundens unika behov och förutsättningar för elbilsladdning. Vi är också stolta över vår förmåga att genomföra installationer för laddboxar över hela Sverige. Vår omfattande täckning ger dig därför tillgång till pålitlig och kompetent service, oavsett var i landet du än befinner dig. På Safecharger är vår målsättning att säkerställa att våra kunder alltid är nöjda och att de får den bästa lösningen för laddboxar som passar deras specifika situation. Kika igenom vårt breda sortiment av laddboxar och laddkablar och hör av dig till oss för rådgivning via e-mail, chatt eller telefon.​

Installationen av en laddbox måste utföras av en behörig och certifierad elektriker för att säkerställa korrekt installation och säkerhet. Det är inte tillåtet att genomföra installationen själv. För information om vår installationsprocess, besök vår webbplats.

Ja, som privatperson har du möjlighet att få upp till 50% i skatteavdrag för din laddboxinstallation. Detta statliga stöd kallas Grön Teknik och syftar till att stödja investeringar i miljövänliga produkter, inklusive laddboxar. För en detaljerad förklaring av Grön Teknik-bidraget, besök vår webbplats.

Lastbalansering är en rekommenderad investering även om den inte är en absolut nödvändighet för att använda din laddbox. En lastbalanserare övervakar hushållets elförbrukning i realtid och anpassar laddboxens ladeffekt för att undvika överbelastning av elsystemet. För mer information om hur lastbalansering fungerar, besök vår webbplats.

Laddboxen erbjuder en snabb, säker och praktisk laddningslösning för din elbil. Den tar upp minimalt med plats och kan även hjälpa dig att sänka din elkostnad genom att ladda din elbil under perioder med lägre elpriser. För mer information om hur du kan ladda din elbil hemma, besök vår webbplats.

Vårt Nyhetsbrev

Prenumerera för att få våra senaste uppdateringar direkt i din inkorg!

Varukorg
Rulla till toppen