Grönt teknikavdrag 50% Skattereduktion

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Så fungerar skattereduktion för grönt teknikavdrag

Från och med 1 januari 2021 kan du få skattereduktion för delar av kostnaden om du anlitar ett företag för installation av grön teknik. Det är endast arbete och material som ger rätt till avdrag. Avdraget får vara högst 15 procent för installation av solceller och 50 procent för installation av system för lagring av egenproducerad el eller installation av laddningspunkt för elfordon. Kostnader för exempelvis utrustning och resor som företaget har i samband med installationen ger inte rätt till avdrag.

Du kan få som mest 50 000 kronor i skattereduktion för installation av grön teknik per år. Tänk på att du behöver ha betalat tillräckligt med skatt under året för att kunna nyttja hela skattereduktionen. Det är särskilt viktigt om du också använt rot- och rutavdrag.

Skattereduktion för grön teknik ges för installationer som är påbörjade, slutförda och betalade tidigast 1 januari 2021. Om du enbart köper material av ett företag kan du inte få någon skattereduktion för materialet. Företaget du anlitat för installationen ansöker om utbetalning när arbetet är slutfört och betalat.

Läs mer på skatteverkets hemsida

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7809″ img_size=”full” label=””][/vc_column][/vc_row]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen